De Grote Geere | by Welcome in

Omgeving

Zeeland heeft genoeg te bieden op het gebied van cultuur, natuur én activiteiten. Zo kunt u in de provinciehoofdstad Middelburg, in de badplaats Domburg of in Vlissingen cultuur snuiven, een dagje winkelen of dineren in één van de vele leuke restaurants. De natuur ontdekken? Neem uw (eigen of gehuurde) fiets mee, want in Zeeland barst het van de fietsroutes! Of wandel door prachtige natuurgebieden zoals Nationaal Park Oosterschelde. Voor ieder wat wils. 

 
In de omgeving: 9km

Neeltje Jans

De Deltawerken zijn beroemd in de wereld… Nederland ligt voor meer dan de helft onder de zeespiegel. Voor ieders veiligheid zijn de Deltawerken gebouwd om herhaling van de watersnoodramp van 1953 te voorkomen. Bij Deltapark Neeltje Jans kun je de geschiedenis opnieuw meemaken: Van de watersnood tot en met de bouw van de Deltawerken. Exposities, films en de bezichtiging van de dam geven je een indruk van de enorme kracht van het water. Zelfs vanuit Amerika komen gasten de Stormvloedkering bezoeken. Maar er is meer. Een waterpark, een rondvaartboot, demonstraties met zeeleeuwen en roofvogels, een acquarium met tropische vissen en nog veel meer. Dagje uit? Kom naar het leukste waterpark van Nederland, Deltapark Neeltje Jans in Zeeland.
In de omgeving: 14km

Vlissingen

Vlissingen, stad aan zee. Een unieke bestemming die het stadse karakter combineert met de oneindige mogelijkheden van het strand en het water. U kunt hier ontspannen wandelen over de 2 kilometer lange boulevard. Of lekker een dagje op één van de 6 stranden doorbrengen. De scheepsdynamiek die zich voor de boulevard afspeelt is uniek, de schepen varen op steenworp afstand voorbij! Vanaf een van de vele terrassen op de boulevard kunt u genieten van dit prachtige uitzicht. Naast het maritieme aanbod vindt u in de binnenstad monumentale panden die worden afgewisseld met bijzondere hedendaagse architectuur. In de binnenstad kunt u heerlijk een dagje winkelen en genieten van het brede aanbod van restaurants, brasseries en cafés. Even buiten de stad staat u in Ritthem midden in de natuur.
In de omgeving: 5km

Domburg

Domburg ligt direct aan zee en is een levendige, gezellige badplaats met veel terrassen, restaurants enwinkels. De rijke historie van Domburg als badplaats voert terug naar 1834, toen de eerste badgasten in Domburg een zeebad kwamen nemen. Rond 1910 bloeide Domburg op als badplaats met badgasten vanuit heel Europa en veelal van adellijke of Koninklijke bloedde. Ook schilders als Mondriaan en Jan Toorop woonden en schilderden in de zomer in Domburg, getrokken door het bijzondere “Zeeuwse licht”. De zee en het strand; daarvoor kom je naar Domburg. De bij Domburg echt schone zee met fijne branding, waarin het lekker zwemmen is. Ook voor de kinderen een veilige plek om eindeloos te genieten
In de omgeving: 2km

De Manteling

De Manteling van Walcheren is een klassieke buitenplaatsenzone met bossen, stukken duin, statige lanen en slingerpaadjes. Van de 17e tot de 19e eeuw woonde de Middelburgse elite hier in de zomer; in de 20e eeuw werden veel huizen permanent bewoond of er kwam een instelling in. Vrijwel nergens anders in Europa groeien loofbomen zó dicht op de kust. In dit gebied hoor je tegelijk een nachtegaal zingen en een zeemeeuw krijsen. Staatsbosbeheer beheert in de Manteling een aantal statige buitenplaatsen zoals Westhove, Berkenbosch en Duinbeek. In de 18e-eeuwse voormalige oranjerie van Kasteel Westhove is Terra Maris gevestigd, het Zeeuws museum voor natuur en landschap.
In de omgeving: 3km

Zeeuwse Mosselen

De Zeeuwse bodemcultuur mossel is wereldberoemd vanwege zijn specifieke smaak, stevige bite en structuur. Zeeuwse bodemcultuur mosselen worden gekweekt, namelijk in gebieden met de juiste bodemgesteldheid en in relatief ondiep water, zodat de mosselen van voldoende voedsel verzekerd zijn. In deze schelp zit heerlijk mals mosselvlees waarvan u zult watertanden. De Zeeuwse bodemcultuur mosselen worden binnen 24 uur na vangst in de Oosterschelde al naar de klant gebracht, deze worden verpakt in een waterdichte MAP-verpakking of een jute zak.

In de omgeving: 3km

Kasteel Westhove

Aan kasteel Westhove is nog goed te zien, dat het ooit een machtig kasteel moet zijn geweest. En inderdaad wordt die indruk bevestigd, als je de vele prenten bekijkt, die het kasteel in de loop der tijden uitbeelden. Maar van het middeleeuwse kasteel, met voorburcht en hoofdgebouw, met slotgrachten, wallen, bruggen, poorten en torens is niet erg veel overgebleven, eigenlijk alleen de onderste delen van enkele torens en enkele delen van muurwerk. Het kasteel is zo vaak verbouwd dat er van het origineel niet echt veel meer te vinden is.